>
bg

Furniture, passion and entrepreneurs

OFFECCT – Voices: är en bok med dokumentär karaktär där interna och externa röster ger en fängslande bild av hur ett litet nationellt företag växte till att bli en betydande aktör på den internationella marknaden. Den ger även en initierad inblick i modern design- och industrihistoria.

Ett middagssamtal – mellan Kurt Tingdal, VD, Anders Englund, designchef, Eero Koivisto, art director och författaren Max Fraser – leder läsaren genom bokens 242 sidor. Samtalet pausar med bildintensiva avsnitt och externa röster om OFFECCT ur ett såväl svenskt som internationellt designperspektiv. Däribland ett antal texter från några av världens mest framstående formgivare som samarbetat med OFFECCT genom åren, nämligen Alfredo Häberli, Patrick Norguet, Claesson Koivisto Rune, Karim Rashid, Ineke Hans, Luca Nichetto och Christophe Pillet.

Resans början

Beväpnade med lite personliga besparingar, en Alfa Romeo-verktygslåda och en brinnande entusiasm inledde 1990 två svenska entreprenörer skapandet av ett nytt möbelföretag. Två decennier senare har OFFECCT vuxit till ett av Skandinaviens ledande möbelvarumärken. Denna bok berättar historien med rösterna av de som gjorde det möjligt. Boken ges ut av Arvinius Förlag och släpptes 2011 i samband med Stockholm Furniture Fair.

Om OFFECCT

OFFECCT grundades 1990 av VD Kurt Tingdal och designchef Anders Englund, och har sin produktion i Tibro. OFFECCT har 42 anställda med en omsättning på 103 Mkr där mer än 50% av försäljningen utgörs av export till 47 länder. OFFECCT har snabbt vuxit till att bli en stor möbeltillverkare med höga designambitioner, vilket är särskilt tydligt i de många internationella designpriser som OFFECCT har tilldelats under åren. OFFECCT anser att kvalitativ, innovativ och hållbar design skapar interiörer som har en positiv inverkan på människor - i möten, hemma och på jobbet. OFFECCT arbetar i nära samarbete med några av världens mest kända formgivare.

Fakta

Språkl: Engelska
Författare: Max Fraser
Grafisk design: Markus Moström and Wolfgang
Antal sidor: 252
Format: 170x240 mm
Hårdpärm
Publicerad 2011 av Arvinius Förlag
ISBN 978-91-85689-37-8
Pris: 495 SEK inkl. moms
Frakt: 80:- inom Sverige (150:- inom EU)

Pris: 495:- + frakt

Beställ genom att e-posta oss på order@offecct.se
När din beställning är mottagen kommer du inom kort att erhålla en förskottsfaktura med betalningsinformation.

Frakt tillkommer med 80:- inom Sverige, 150:- inom EU. Leveranstid varierar.
Boken finns också att köpa på OFFECCT Showroom på Torsgatan 21 i Stockholm, Sverige.