Ljudbalans

Varför behöver vi reglera ljudnivån i miljöer där vi möts och umgås? Den uppenbara anledningen är att vi helt enkelt mår bättre i en välbalanserad ljudmiljö, när vi kan göra oss förstådda för andra människor utan att behöva skrika. Vi påverkas av alla våra sinnen och välbalanserat ljud får din hjärna, som vanligtvis får jobba hårt för att stänga ute och filtrera bort oönskade ljud, att slappna av. I menyn till vänster listar vi alla produkter i vår kollektion som har ljudabsorberande egenskaper.

EX.1: EJ LJUDBALANSERAD LOKAL
Det här är ett exempel på en restaurangmiljö som är möblerad utan tanke på akustiken i rummet. Det enda som bidrar till att minska irriterande och skärande ljudfrekvenser i den här miljön är gästerna som sitter i restaurangen samt möblerna och dess klädsel. Lyssna på exemplet nedanför.

 

EX.2: LJUDBALANSERAD LOKAL
Det här är samma restaurangmiljö med samma antal platser och gäster, men rummet har nu inretts med akustikobjekt. Den nya interiören har effektivt reducerat de oönskade ljudfrekvenserna och skapat en miljö där gästerna kan slappna av och njuta av samtalen såväl som maten. Lyssna på resultatet nedanför.