OM DESIGNKOPIOR

Att utveckla en idé till en möbel är en omfattande investering som många människor arbetar med under flera års tid. Vi samarbetar med internationella arkitekter och formgivare som lägger år av sina liv på att utbilda sig och utveckla ett unikt formspråk. Tillsammans genomför vi globala designuppdrag som ger erfarenhet och föder nya idéer.

Detta arbete resulterar i innovativa lösningar för dagens och framtidens användare. Alla projekt vi genomför är lagarbeten. Våra medarbetare genomgår kontinuerlig utbildning i det vi kallar för Offecct Employees Academy. Vi strävar alltid efter en mångfald i vårt team och lika lön för lika arbete är en självklarhet oavsett kön. Våra produkter skapas i en arbetsmiljö som är ren och trivsam, av en personal som känner sig trygg, motiverad och stolt i sitt hantverk. Vi är certifierade enligt ISO 14001 och 9001 samt arbetar även efter ISO 26 000, riktlinjer för socialt ansvarstagande.

 

Vår produktion är baserad i Sverige. Det gör att vi kan kontrollera varje steg i processen avseende miljöpåverkan. Möblerna som lämnar vår fabrik har ett deklarerat innehåll, är testade för skadliga ämnen och levereras till våra kunder med skötselråd och fem års garanti. Våra möbler kan kläs om vilket garanterar att vår tidlösa design kommer att kunna användas av kommande generationer. Vårt villkorslösa arbete med kvalitet bidrar till att Offecct är en av de ledande designproducenterna i Norden. Designälskare världen över väljer att inreda hem, institutioner och offentliga miljöer med våra produkter.

 

Vi är övertygade om att möbler producerade under de här förhållandena, formgivna av några av världens mest kompetenta arkitekter och formgivare, är både en klok investering och sund konsumtion.

 

Att köpa en kopia är inte ett alternativ till detta. En kopia erbjuder ingen säkerhet för kunden, är ofta av undermålig kvalitet och tillverkad under sämre arbetsvillkor. En kopia av en originalmöbel kan aldrig säljas vidare i andra hand, eftersom det strider mot lagstiftningen och dessutom gör intrång i formgivarens och producentens immaterialrättsliga skydd. Detta känner oftast inte konsumenten till vilket kan få olyckliga konsekvenser för den som handlar i "god tro”.

 

Att framställa kopior på designmöbler vilseleder inte bara konsumenten, utan skadar även allvarligt design som begrepp och yrke. Att köpa en kopia är en tillfällig investering som tveklöst kommer att bidra till ett växande miljöproblem. Upphovsrätt och varumärkesintrång i designarbete är en aktuell och brännbar global fråga. Med den här texten hoppas vi kunna sprida medvetenhet om ämnet för att minimera mängden kopior och maximera hållbarheten och kvaliteten på marknaden.