Senaste nytt / 10 vackra objekt som gjorde våra liv lättare – En USB stickas utveckling

10 vackra objekt som gjorde våra liv lättare – En USB stickas utveckling

2019-04-26

Det minsta objektet i Offeccts kollektion kan skymtas på skrivborden och i händerna hos arkitektur- och designälskare världen över. På Salone del Mobile i Milano kommer vi fira den tionde utgåvan av vår populära USB sticka som i år är formgiven av David Trubridge ifrån Nya Zeeland.

Vid millenieskiftet var USB stickan ett oumbärligt objekt i våra liv som tillät oss att enkelt transportera information mellan datorer. Med åren har hastigheten och likaså lagringsutrymmet ökat och trots den snabba utvecklingen av trådlös överföring av information har USB stickan dröjt sig kvar som ett pålitligt verktyg i vår vardag.

Offecct har alltid strävat efter att förbättra arbets- och mötesplatser med design, oavsett om det gäller att förbättra luftkvalitet eller reducera oönskade ljud och avfall. Drömmen om ett papperslöst samhälle kommer troligtvis inte att infrias i det här årtiondet, men 2010 tog Offecct ett initiativ och bad arkitekterna Claesson Koivisto Rune att formge en USB sticka som skulle vara lika sofistikerad som en byggnad. Resultatet var ett objekt med plan fot och slank kropp som gjorde den lätt att placera och hitta när den skulle användas och vacker att se på när den inte behövdes.

Sedan dess har några av de arkitekter och formgivare som Offecct arbetar med, fått samma uppdrag. Stickorna reflekterar tydligt formgivarnas designfilosofier och har följt utvecklingen av användarbehov och teknik, som Luca Nichettos USB sticka, som formgavs för att möta en ny generation bärbara datorer2011. Resultaten har lanserats varje år i samband med Stockholm Furniture & Light Fair och producerats i en limiterad upplaga vilket oundvikligen gjort dom till samlarobjekt bland designkonnässörer. Det här året har den Nya Zeeländska formgivaren David Trubridge fått äran att formge den tionde utgåvan av Offeccts USB sticka.

Dela detta