Senaste nytt / Alfredo Häberli, 20 år med Offecct

Alfredo Häberli, 20 år med Offecct

2018-01-26

Offecct USB; en begränsad, unik upplaga
Offecct har varje år sedan 2010 tagit fram ett nytt USB laddat med årets nyheter i samband med Stockholm Furniture & Light Fair. Varje modell är formgiven av någon av våra etablerade formgivare. 2018 har sticket formgivits av Alfredo Häberli som samarbetat med Offecct sedan 1998. Detta USB är unikt i sitt slag och kommer troligen vara det sista i kollektionen. USB-stickan delas endast ut i samband med våra pressvisningar.

20 år med Solitaire
Alfredo Häberli och Offeccts samarbete började 1998, med uppdraget att ta fram en sittmöbel för att möta det digitala samhället. 2001 lanseras Solitare, en klädd fåtölj med en organisk form och ett integrerat bord.
Läs mer om Solitaire.

På Stockholm Furniture & Light Fair kommer det visas en exklusiv, editerad version av Solitaire, med anledning av jubiléet. Alfredo gästspelar även med tankar och idéer inom Offecct Lab.
Fåtöljen finns att se i vår monter B03:11 under Stockholm Furniture & Light Fair.

 

Alfredo, en formgivare med oväntade lösningar
Alfredo Häberli föddes i Buenos Aires och flyttade som ung till Schweiz där han tog examen vid Höhere Schule für Gestaltung i Zürich 1991. Han är skolad som både arkitekt och formgivare, har en ödmjuk inställning till yrket och kommer alltid med oanade lösningar som speglar hans aldrig sinande upptäckarglädje. År 2009 utsågs han till Årets Formgivare av A&W Magazine (Architectur & Wohnen).
Läs mer om Alfredo Häberli.

 

 

Dela detta