Senaste nytt / Babled by Emmanuel Babled

Babled by Emmanuel Babled

2018-04-13

Babled utmanar gränsen mellan konst och möbel.

Fåtölj Babled är ett unikt samarbete mellan den franske designern Emmanuel Babled och Offecct. Den ikoniska snurrfåtöljen som först gjordes som ett konstverk har nu utvecklats till en möbel inom Offeccts utvecklingsforum Offecct Lab. Världspremiär sker på Salone del Mobile Milano 2018!

Emmanuel Bableds voluminösa och skulpturala snurrfåtölj Babled skapades från början som ett konstverk i marmor. Offeccts designchef Anders Englund såg objektet i Milano förra året och ville undersöka vad som skulle hända om det transformerades till en klädd möbel. Läs mer om Babled limited edition, Den chair.

”Vår formgivning är utforskande, kreativ och lekfull. Sättet vi arbetar på har många likheter med den konstnärliga processen, så det är naturligt för oss att föra samman konst och inredning och samtidigt utmana gränserna mellan dem,” säger Emmanuel Babled.

Dynamiskt forum för experiment.

Samarbetet mellan Emmanuel Babled och Offecct har bedrivits i Offecct Lab, ett dynamiskt forum där Offecct bjuder in olika partners för att experimentera och testa nya lösningar, material och idéer. Emmanuel Babled berättar att han fick inspirationen till Babled när han såg en stor fjäril med vingarna utslagna. Den organiska formen gör att fåtöljen kan se ut som olika möbler från olika vinklar, både lätt och tung i sitt uttryck stående på ett distinkt fundament.

”När jag sedan började formge den tänkte jag också på berömda skandinaviska möbler från 1960-talet, formade som stora skal och med runda och mjuka former. Målet är att den ska kännas välkomnande och inspirera människor till att låta kroppen sitta eller ligga i avslappnade, bekväma ställningar”, säger han. Läs mer om Emmanuel Babled.

Upplev Babled by Emmanuel Babled and Offecct Lab på Salone Del Mobile 2018, Offecct Pavilion 20, stand E19-F18.

Dela detta