Senaste nytt / En solitär och social ikon, byggd på minimalism och mångfald

En solitär och social ikon, byggd på minimalism och mångfald

2020-02-06

En stark och ikonisk form som sticker ut i varje rum, och samtidigt en flexibel och social lagspelare formgiven för att kombineras i olika formationer. Jin Kuramotos fåtölj Maki är ett självklart uttryck för hans och Offeccts designidentitet.

Jin Kuramotos fåtölj Maki har en enkel, innovativ och självklar form med massor av möjligheter. Det är en stark solitär med tydlig ikonisk potential, men också gjord för att flera fåtöljer ska kunna kombineras, i rad eller med sitsarna vända åt olika håll.

”Begreppet ’mångfald’ är viktigt i den japanska kulturen, och även för mig när jag formgav fåtöljen Maki. Den har en stark och symbolisk form, samtidigt som den är flexibel i tillämpningar och funktioner. Det kan användas för att arbeta, vila, mötas och vänta – som en ensam ikon med en stark personlig närvaro eller tillsammans i olika formationer”, säger Jin Kuramoto.
Läs mer om Jin Kuramoto.

Formen bjuder in till ett aktivt, flexibelt sittande som gör det naturligt att växla position. Det innovativa ryggstödet kan också användas som stöd vid stående. Den okonventionella formen med en öppen hålighet i ryggen är inspirerad av en makirulle – en produktionsutmaning som kräver Offeccts hantverkskompetens.

”Formen bygger på minimalism och rationalism, en designkultur som är gemensam för Japan och Skandinavien, medan användningsområdet expanderar mot en fri mångfald som är alltmer efterfrågad i olika offentliga miljöer”, säger Jin Kuramoto.
Läs mer om Maki.

Ladda ner pressrelease.

Dela detta