Formgivare / Satyendra Pakhalé

Satyendra Pakhalé

Den prisbelönta industridesignern Satyendra Pakhalé arbetar inom ett brett spektrum av designdiscipliner, och hans design är ett resultat av en dialog mellan kulturella uttryck och nya innovativa tillämpningar av material.

Den prisbelönta industridesignern Satyendra Pakhalé föddes 1967 i Indien och utbildades som designer vid det berömda IIT-Indian Institute of Technology i Bombay och senare på Art Center College of Design Europe i Schweiz. År 1998 etablerade han sin verksamhet i Amsterdam, Nederländerna och är nu internationellt verksam inom områdena industriell design, transportdesign och arkitektonisk design. Han

I mitten av 90-talet var Satyendra en del av den banbrytande ”new business creation”-teamet, som tog fram några av de första produktidéerna för ny teknik inom området digital kommunikation och transportdesign hos Philips Design.

Genom en serie prisbelönta designprojekt för ledande kunder och industrier har han utvecklat ett världsomspännande rykte för att utforma diverse innovativa typologier och driva gränserna för teknik och material. Han har flera världskända företag som sina kunder, bl.a. Alcantara, Cappellini, Franke, Hästens, Magis, Poltrona Frau, Fiam, Novartis och TOD’s.

Pakhalé har föreläsats över hela världen på plattformar som CeBIT Germany, Casa Brasil och Future Design Days Sweden. Eindhoven Design Academy i Nederländerna bjöd honom att utforma och leda masterprogrammet Design for Humanity och Sustainable Living från 2006 till 2010.

Pakhalés pågående nyfikenhet i material, teknik och dess kulturella mångfald har lett till begränsade upplagor för ammann//gallery i Köln, Tyskland. Hans verk finns i permanenta samlingar på prestigefyllda museer över hela världen, bl.a. Victoria och Albert Museum i London, Stedelijk Museum i Amsterdam och Montreal Museum of Fine Arts and Centre Pompidou i Paris.

Dela detta

Formgiven av Satyendra Pakhalé

Inga produkter hittades