Senaste nytt / Highlights från Clerkenwell Design Week 2019

Highlights från Clerkenwell Design Week 2019

2019-06-10

Kolla in några av veckans höjdpunkter.


Den officiella öppningen av vårt omdesignade showroom!  

Det nya showroomet visar ett betydligt större urval av vår design än tidigare, med hjälp av ljusa färgstarka tyger och spännande möbelkonfigurationer. Utformningen av showroomet, är designat I samarbete med formgivaren Michael Sodeau, representerar den föränderliga och flexibla arbetsplatsen. Läs mer om vårt omdesignade showroom i London här.

 

Smyckeskonst med Ruth Thomlinson 

 

Ruth Thomlinson erbjöd gästerna en inblick i sitt hennes skickliga arbete som smyckeskonstnär. 

Under veckan höll Ruth i flera workshops med formgivare, inredningsarkitekter och författare. I workshopsen fick deltagarna både en guidning i hur man går tillväga för att göra de komplicerade detaljerna i smyckesdesign och möjlighet att skapa sina egna specialdesignade smycken. För mer information om Ruth Thomlinson Jewellery, klicka här.

 

Paneldiskussion med Wellworking 

I ett samarbete anordnade Flokk och Wellworking en paneldiskussion med ämnetakustikens betydelse arbetsplatsen”. Det pratades bl.a. om varför akustik är viktig för företag och personalens välbefinnande, hur akustikfrågan kan lösas med en produkt och hur det kan se ut i praktiken. Det diskuterades även framtid och hur akustik kan komma att påverkas rent tekniskt. 

Panelen bestod av Dr. Nigel Oseland, Director of Workplace Unlimited, Michelle Wilkie, Director TP Bennett, Lee Jones från Wellworking och Joachim Schubert, R&D från Offecct. Ordförande i panelen var grundaren av Workplace Insight, Mark Eltringham.  

Paneldiskussionen började med flera intressanta tankar kring de evolutionära och miljöbetingade faktorerna av ljudJoachim förklarade hur den mänskliga förmågan att höra ljud utvecklades utomhus, och att vi därför bör försöka återskapa en utomhuseffekt inomhus för att bättre anpassa för våra öron. Han föreslog att detta kan göras genom användning av akustikpaneler och takanpassningar.

Joachim demonstrerade också Soundsticks® och pratade om produktens fördelar ur ett miljöperspektiv. Se mer i den korta videon nedan.

 

Middag med formgivare

Veckan avslutades med en middagsfest där Michael Sodeau och Lucy Kurrein deltog som specialgäster. 

Om du inte kunde komma förbi oss under Clerkenwell Design Week, kom förbi och säg hej när du i London. Vi har öppet mån-fre mellan 9.00-17.00. Välkommen! 

Dela detta