Senaste nytt / Investera i tystnad

Investera i tystnad

2018-12-12

Det är bevisat att en bra luft- och ljudkvalitet förbättrar vår kreativitet och välbefinnande. Därför jobbar vi sedan 2002 med vår Air & Sound-kollektion. En kollektion som innehåller både ljudabsorberande produkter och produkter som gör det enkelt att öka integrationen av växter på arbetsplatser i miljön.

Allt sedan vi människor började gå upprätta har vi tillbringat största delen av vår tid på jorden utomhus. Det är bara under de senaste hundra åren som vi har börjat tillbringa större delen av vår tid inomhus. Från detta kan vi dra slutsatsen att evolutionen har anpassat vår hörsel efter vad som var viktigt i en utomhusmiljö. Rumsakustiken i en byggnad bör därför anpassas så att den efterliknar de akustiska villkor som råder utomhus.

 

Kvaliteten på luft och ljud påverkar vår kreativitet. Ljudförorening förstör atmosfären i ett rum, sänker koncentrationen, ökar stressen och påverkar hur vi mår negativt. Det är problem som växer med utvecklingen mot större rum och öppna planlösningar.

Vi har arbetat med akustik i många år och var det första möbelföretaget som lanserade formgivna akustiska väggpaneler. Det hela började med Soundwave Swell, som formgavs 1999 av Teppo Asikainen. Sedan dess har vi ständigt utvecklat vår kunskap om akustik och dess betydelse för vårt välbefinnande. Läs mer om Soundwave Swell.

Våra akustikpaneler kombinerar funktionalitet med estetik och är speciellt formgivna för att förbättra de akustiska egenskaperna i alla interiörer som används för kommunikation och social interaktion. Vår Soundwave®-kollektion består av 19 ljudabsorberande systemlösningar, formgivna av våra världsledande formgivare. Våra standardfärger är off-white, grå och antracit, men flera av panelerna går även att klä i Gabriel Europost 48 olika kulörer. Läs mer om vår Soundwave®-kollektion.

Dela detta