Senaste nytt / Nomole av Ronja Reuber

Nomole av Ronja Reuber

2022-09-19

Minimalistisk, bekväm – och helt enkelt cirkulär.

En avskalad grafisk och lekfull barpall med ryggstöd och lätt svikt – no more, no less. Ronja Reubers Nomole, designad för Offecct Sverige, är både minimalistisk och bekväm med låg materialåtgång och enkel uppdatering som gör den långsiktigt hållbar.

Nomole började som ett examensprojekt på Beckmans designhögskola och med frågan: vad är det essentiella hos en möbel? Resultatet är en minimalistisk barpall med grafisk precision, distinkta linjer och monokromt färgschema, tydligt grundad i övertygelsen att form, funktion och hållbarhet går hand i hand.

Foto: Björn Ceder

”Namnet kommer från uttrycket `no more, no less´. Tanken är att komma åt kärnan i produkten, att använda så lite material som möjligt utan att kompromissa med vare sig uttryck eller användbarhet. Och, som en självklarhet, se till att den enkelt kan uppdateras, förnyas och repareras för ett långt och cirkulärt liv”, säger Ronja Reuber. Hon understryker att användarupplevelse, ergonomi och komfort var lika viktiga som det visuella när hon designade Nomole. Stålrörskonstruktionen har en lätt svikt som gör sittandet mer aktivt och den integrerade ryggen ger skönt stöd, oavsett om pallen används på restaurang, för mötesmiljöer på kontor eller i hemmiljö.

Foto: Björn Ceder

”Flexibilitet är en viktig egenskap hos möbler för att de ska vara hållbara och Nomole kan användas på många sätt och i olika miljöer. Den är samtida men ändå tidlös, har en både lekfull och industriell känsla, och är funktionell med en stark designidentitet”, säger Ronja Reuber.

Läs mer om Ronja Reuber

Dela detta