Senaste nytt / Nya möjligheter när soffsystemet Font växer.

Nya möjligheter när soffsystemet Font växer.

2021-02-09

Matti Klenell och Offecct har nu vidareutvecklat det framgångsrika soffsystemet Font och adderat fler delar och funktioner. Font som först utvecklades för Nationalmuseum i Stockholm är en grafiskt tydlig modulsoffa med historiska rötter och samtida flexibilitet.

Font föddes ur ett konkret behov av en visuellt enkel soffa som är lätt att använda, kombinera och flytta runt. Den skulle ha ett samtida minimalistiskt uttryck och samtidigt bära en del av Nationalmuseums historia.

”Font bygger på reduktion och formen kändes helt rätt för mig från första ögonblicket, med en raffinerad enkelhet och bra komfort. Därför har det också varit både naturligt och rolig att fortsätta utveckla den med fler moduler”, säger Matti Klenell.

Den grafiska tydligheten inspirerade också till namnet Font med associationer till bokstäver som kan kombineras och formas till ett distinkt möbelspråk. De raka och svängda modulerna som lanserades 2018 kompletteras nu med en fåtölj, raka bänkar och fler svängda moduler som även möjliggör ett utåtvänt sittande.

”Tanken med systemet var redan från start att det skulle kunna växa ur museet och användas i många olika offentliga miljöer. Det är precis vad som har hänt och med de nya delarna blir mångsidigheten och flexibiliteten ännu större och möjligheterna fler”, säger Matti Klenell. Läs mer om Matti Klenell.

Dela detta