Senaste nytt / Nya rekryteringar för framtidens utmaningar

Nya rekryteringar för framtidens utmaningar

2019-12-16

Efter att norska Flokk blev ägare till Offecct, fick det designorienterade företaget nya möjligheter till att utvecklas. Sedan i augusti i år är den nya uppställningen med Maria Olofsson Karemyr som Brand Manager och Tobias Strålman som Design Lead klar. Tillsammans kommer de att fortsätta utveckla produkter med hög innovationsgrad på planetens villkor.

Tobias Strålman har en bakgrund som industridesigner, och har tidigare arbetat med design och produktutveckling av kök och vitvaror. I sin nya roll som Design Lead på Offecct ligger fokus på att utveckla nya produkter tillsammans med företagets utvecklingsavdelning och externa formgivare. Hållbara lösningar med starkt visuellt uttryck, bra materialval och konstruktion är av högsta prioritet.

– Offeccts produkter ska både hålla hög designgrad och hög kvalitet för en lång livslängd. Samtidigt jobbar vi strategiskt med att identifiera områden där vi behöver förstärka vårt produkterbjudande. Detta gör vi i tätt samarbete med vårt designråd, som bland annat består av Eero Koivisto som funnits med sedan länge, förklarar Tobias Strålman.

Maria Olofsson Karemyr har en lång bakgrund inom designvärlden, senast från Kosta Boda, och kommer som Brand Manager att ansvara för Offeccts marknadsplattform, produktstrategier samt utvecklingen kring företagets kommunikation. I en snabbföränderlig värld blir en av utmaningarna att se vad som driver utvecklingen framåt, utan att tumma på en miljövänlig produktion och hållbar slutprodukt.

– Genom att fortsätta vara ett företag som skapar hållbar design genom förnybara och återvunna material, vill vi fokusera ytterligare på beteendet; hur vi använder, återanvänder och delar på de resurser och produkter som redan finns. Att avfall ses som en råvara är mer eller mindre ett måste, och en förutsättning för utveckling idag, berättar Maria Olofsson Karemyr.

Genom att fortsätta vara med och driva utvecklingen framåt, vill Offecct påverka människor och förändra beteenden. Världen är redan full av produkter och Offecct vill inte addera till det överflödet utan endast bistå med möbler som tillför ett verkligt värde för människor och arkitektur.

– Vi ser att Offecct är en aktör att räkna med i de här frågorna, både lokalt och globalt. Vi ska fortsätta att finnas med i debatten på alla nivåer. Från internt och i olika designutbildningar till samtal med arkitekter, kunder, formgivare och alla användare av Offeccts möbler i olika offentliga sammanhang, säger Maria Olofsson Karemyr.

Ladda ner pressmeddelande.

Dela detta