Senaste nytt / Nytt samarbete bakom lekfull akustikpanel.

Nytt samarbete bakom lekfull akustikpanel.

2021-02-08

Nu lanserar Offecct ytterligare ett nytt uttryck i kollektionen Soundwave®. Den nya akustikpanelen Jasmine är designad av Offeccts nya formgivare Layla Mehdi Pour och är inspirerad av naturens växelspel mellan ordning och slump. Panelen är formad som en triangel och kan kombineras till olika lekfulla lösningar.

Offecct erbjuder sedan tidigare ett brett sortiment av ljudabsorberande väggpaneler, designade av världsledande formgivare. Den mångsidiga kollektionen ® bidrar inte enbart till bra ljudmiljö utan ger även karaktär till inredningen.

Akustikpanelen Jasmine är resultatet av det första samarbetet mellan den Italienbaserade produktdesignern Layla Mehdi Pour och Offecct.

”När jag designade Jasmine inspirerades jag av naturliga element som kan verka oregelbundna i sin makroform, men som i detaljerna har en underbar precision och regelbunden struktur. I det här fallet utgick jag i första hand från blommor och till en konkret produkt med en lekfull karaktär”, säger hon

Lösningar för att skapa goda, hållbara ljudmiljöer i offentliga rum blir allt viktigare. Jasmines koppling till den levande, naturliga miljön kan ses som ett svar på just det ökande behovet av att reducera buller och återskapa lugnet på till exempel kontor, restauranger och andra mötesplatser.

”Jag strävade efter att fånga naturens poetiska rytm och blanda den med mer geometriska, triangulära former som kan kombineras på olika sätt och skapa nya uttryck och kompositioner”, säger Layla Mehdi Pour. 

Läs med om Layla Mehdi Pour här

Dela detta