Senaste nytt / Offecct Lab 2018

Offecct Lab 2018

2018-02-04

Vi vill alltid utmana oss själva, få utlopp för vår nyfikenhet och förflytta gränserna vad gäller formgivning, teknik och hållbara lösningar. Och framför allt – aldrig fastna i rutiner och gamla hjulspår. Därför har vi skapat Offecct Lab.

En sak är säker; det är möjligt att äga design och funktion, men materialet kan bara lånas från naturen. Vi måste alla tänka om och återanvända. Vår kollektion Offecct Lab är ett dynamiskt forum där vi och våra samarbetspartners experimenterar och testar nya lösningar.
Läs mer om Offecct Lab.

Två av produkterna som tidigare ingått i Lab är Jin och Dune, som nu kommer lanseras under 2018.

I Offecct Lab 2018 presenterar vi Soundsticks, en akustik rumsavdelare som representerar allt vi står för, och Interface, en möbel med många möjligheter.

I vår möbelproduktion idag används väldigt mycket tyg. När tyget tar slut finns kartongröret som tyget är rullat på kvar. Det är dessa rör som bygger upp strukturen på Soundsticks.
Läs mer om Soundsticks formgivare Andrea Ruggiero.

Soundsticks by Andrea Ruggiero. Lab 2018.

Kartongröret är i sin tur klädd i Basfill, samma ljudabsorberande material vi använder i våra akustikpaneler. Därefter kläs röret i tygrester som blivit kvar från vår produktion. Vid varje tygutskärning blir det ca 28-32 cm över som passar alldeles utmärkt i storlek att klä en Soundsticks.

Att vi använder vårt överblivna material på detta sätt gör produkten hållbar och ”slöslös”, vilket går helt i form med vår filosofi Lifecircle. Soundsticks visar hur Offecct jobbar idag och hur vi måste fortsätta jobba framöver.
Läs mer om vår filosofi Lifecircle.

Soundsticks by Andrea Ruggiero. Lab 2018.

Interface är en multiprodukt som går att använda som en plats för att socialisera, ett sidobord eller en arbetsplats. Möjligheterna är många och det är egentligen bara dina fantasier som sätter gränserna.
Läs mer om Interfaces formgivare Alfredo Häberli.

Interface by Alfredo Häberli. Lab 2018.
Olika sätt att använda Interface. Förslag av formgivaren Alfredo Häberli.

Dela detta