Projekt / Community, / Chalmers tekniska högskola

PLATS

Göteborg, Sverige

Produkter

Pal low, fåtölj

Arkitekt/Partner

Input interiör

Fotograf

Lasse Olsson

Kontakt & LÄNKAR

Offecct
Chalmers tekniska högskola

Chalmers tekniska högskola

På campus Johanneberg finns fåtöljen Pal, en sorts kombinationsmöbel med två varianter i en. Att fåtöljen både är tekniskt finurlig, och att Pal är engelskans ord för kompis, gör att möbeln känns lämplig i inredningen för just en teknisk högskola.

Chalmers tekniska högskola är en stiftelsehögskola som finns på två campus i Göteborg, campus Johanneberg och campus Lindholmen. Förutom dessa två campus driver Chalmers forskning vid Onsala Rymdobservatorium, och vid Lundbergslabratoriet på Medicinareberget i Göteborg.

Chalmers är en föregångare när det gäller i hur ett universitet kan ta sig an och arbeta med, men också ta ansvar för, en hållbar utveckling. Under lång tid har just hållbarhet varit i fokus på högskolan. Idéen om att hållbar utveckling berör alla finns till grund i många av högskolans aktiviteter, bl.a. får studenter läsa kurser i miljö och hållbar utveckling.

På campus Johanneberg finns Pal low, en fåtölj som ursprungligen är speciellt formgiven för Nobis Hotel med syftet att kunna passa såväl i de större, som i de lite mindre rummen. Formgivarna Claesson Koivisto Rune valde att ge fåtöljen namnet Pal, som kommer från det engelska ordet för kompis.

Dela detta