Projekt / Community, / En skola med trygga och kreativa ytor

Plats

Tibro, Sverige

Produkter

Islands

Membrane

Palma

Playback

Phoenix

Arkitekt/Partner

Liljewall

NCC 

Fotograf

Jonas Winge

Kontakt & Länkar

Offecct

En skola med trygga och kreativa ytor

En skola med fokus på trygga, spännande och kreativa miljöer både inomhus och utomhus.

Den 20 augusti 2020 invigdes Tibros nya F-6 skola, Baggeboskolan. En skola med plats för 540 elever på en totalyta på 9300 kvadratmeter i två plan med sex hemvister inklusive särskola och en fullstor idrottshall.

När Liljewall arkitekter fick uppdraget att utforma Baggeboskolan i juni 2017, valde de tidigt att göra det i nära samarbete med berörd personal och kommunala verksamheter. Med ledord som rymd och oregelbundenhet har Baggeboskolan utformats med snedtak, diagonala väggar och stora ljusinsläpp på ett sätt som sticker ut. Det är en annorlunda skola med spännande och kreativa miljöer både inomhus och utomhus.

Elevernas hemvister som ska skapa känslan av en liten skola i skolan, består av klassrum, grupp- och arbetsrum, toaletter och ett gemensamt torg, som kan utnyttjas för både undervisning och lek. I mitten av hemvisterna och idrottshallen ligger en gemensam ljusgård där större samlingar kan hållas. Ljusgården knyter ihop skolan och skapar ett fantastiskt ljusinsläpp.

Skolan gestaltar på olika sätt Tibros möbelhistoria till idrottshistoria med alltifrån möbler från lokala leverantörer till bildhuggerier och där ett samarbete med föreningslivet resulterade i en flexibel idrottshall för en ökad användning av lokalerna.

När Baggeboskolan skulle inredas gjorde en inredningsarkitekt möbleringsplan tillsammans med representanter från verksamheten. Därefter kontaktades lokala leverantörer för att tillverka produkter som passade på bästa sätt, såväl funktions- som designmässigt.

Till skolan har Offecct producerat både mycket specialmöbler och fast inredning.

 

Dela detta