Plats

Solna, Sweden

Products

Palma Meeting, chair
Palma Wood, easy chair
Notes

Arkitekt/Partner

TEA

Input interiör

ICA

Fotograf

Lasse Olsson

Kontakt & Länkar

Offecct

ICA Huvudkontor

Med syfte att samla personal och kunskap inom företaget under ett och samma tak investerade den svenska stormarknadskedjan ICA i ett nytt huvudkontor i Solna.

Med nyckelord som äkta och autentiskt utvecklade TEA ett inredningskoncept som inkluderade och stärkte varumärket i allt från färger till material och uppfyllde kraven för byggnadens miljöcertifiering BREEAM Excellent.
Offecct gick tidigt in i projektet och arbetade nära ICA och arkitekterna för att skapa de mest optimala inredningslösningarna i linje med önskemål och förväntningar.

”Jag hade den första kontakten med Maria Bidegård redan i januari 2017. Därefter följde en grundlig analys för att ta reda på vad ICA behövde och vad som var viktiga nyckelfaktorer”, säger Jens Furhoff, som ledde projektet mellan Offecct och ICA.

”Hållbarhetsfrågor och miljöfokus har alltid varit högt på agendan i vårt samarbete. Att kombinera världsledande design med hög kvalitet och minimal miljöpåverkan är ibland en utmaning, men något som Offecct är bra på och som ofta ger ett mycket bra resultat för våra kunder, förklarar Jens vidare.

Offecct har levererat möbler som stolar, fåtöljer och rumsdelare, samt skräddarsydda soffor för de allmänna utrymmena.

”Det har varit ett mycket stimulerande samarbete där vi har byggt prototyper som testats, utvärderats och justerats av ICA och arkitekterna – allt för att få den mest optimala lösningen för just detta projekt. Ett projekt av denna storlek kräver ett nära samarbete mellan flera parter, och jag skulle säga att samarbetet mellan oss på Offecct, ICA, TEA och Input Interiör har varit mycket framgångsrikt. ”

Dela detta