Projekt / Meetings and social workplaces, / Kantonsspital St. Gallen

PLATS

St. Gallen, Switzerland

Produkter

Bond, karmstol
Bond, bord

ARKITEKT/Partner

Silvia Gmür Reto Gmür Architekten

Kontakt & LÄNKAR

Offecct
Silvia Gmür Reto Gmür Architekten

Kantonsspital St. Gallen

En genomtänkt inredning tillåter en mer effektiv marknadsföring för potentiella patienter. Ytterligare en fördel med att placera designmöbler i dessa miljöer är naturligtvis produkternas hållbarhet. God design i kombination med miljömärkta material varar längre.

Interiörer i vårdinrättningar förknippas oftast med funktionalitet. Men forskning visar idag att undermåliga interiörer kan ha negativa hälsoeffekter och genom att ta fram en mer sund och vacker interiör gynnas såväl patienter som personal.

Dessutom tillåter en genomtänkt inredning även en mer effektiv marknadsföring mot potentiella patienter. Ytterligare en fördel med att placera designmöbler i dessa miljöer är naturligtvis produkternas hållbarhet då god design i kombination med miljömärkta material varar längre.

Möbler från Offecct har nyligen inkluderats i en rad vårdprojekt runt om i Europa. Ett av dessa projekt är St Gallens allmänna sjukhus i Schweiz, där man inrett med stolar, fåtöljer och bord ur Bond-serien för att förbättra sjukhusets interiörer.

Viktiga överväganden från arkitekterna var frågor om kvalitet och brandsäkerhet och de kände att de Bond-produkterna stämde väl överens med deras krav, vilka visade sig vara utmärkta för ändamålet.

Dela detta