Projekt / Community, / Tele2 Arena

Tele2 Arena

En av världens mest moderna multiarenor myntas av ljusa och öppna ytor, med enkla och robusta material. Här samsas fåtöljer, stolar och soffor i färger alltifrån lila till blå.

I Johanneshov i södra Stockholm invigdes år 2013 Tele2 Arena. En idrotts- och evenemangsarena som också med sina 600 digitala skärmar, skjutbara tak och transparenta fasad är en av världens mest moderna multiarenor. White arkitekter är tillsammans med den brittiska konsultbyrån Arup ansvarig för Tele2 Arenas ovala utformning. För den transparenta fasaden som är gjord för att besökaren skall kunna se över omgivningen genom glaspartierna och plåtbeklädnaden, belönades White arkitekter med ”Plåtpriset 2013”.

Arenans interiör myntas av ljusa och öppna ytor i en skandinavisk designtradition, med enkla och robusta material. Inredningsleverantören i projekt var Input Interiör, en av Skandinaviens ledande inredningsföretag.

VIP-loungen är fylld med Minima i en härligt lila färg på både soffor och fåtöljer formgivna av Claesson Koivisto Rune, och på terrassen har King-familjen i både soffor och fåtöljer av Thomas Sandell, fått en central plats.

I resterande av arenan finns Oyster fåtölj av Michael Sodeau, Spoon Low fåtölj av Monica Förster, Lite stolar av Broberg & Ridderstråle och Propellerbord av Claesson Koivisto Rune på flera ställen.

Dela detta