Senaste nytt / Soundsticks by Andrea Ruggiero

Soundsticks by Andrea Ruggiero

2019-02-04

2017 bjöds den italiensk/ungerska formgivaren Andrea Ruggiero in till Offecct Lab för att hitta ett sätt att omvandla restmaterial till en högpresterande kommersiell produkt.

Noll avfall genom 100% design.
Efter två år av utveckling är vi stolta över att kunna erbjuda marknaden ljudabsorbenten och rumsavdelaren, Soundsticks. Soundsticks består av överblivet textilmaterial från produktionen av stoppade möbler, vilket sedan pressats ihop till formen av en tub som hålls ihop i ändarna av lock utav återvunnen aluminium. Dessa textila “stickor” hängs i en skena som kan kombineras i en rak eller böjd följd beroende på behov och rum. 

– Det här projektet utvecklades genom många diskussioner och olika försök att hitta sätt att hantera akustik i dagens miljöer. Soundsticks är ett nytt innovativt koncept för rumsavdelare som hjälper till att reducera oönskade ljud på publika platser och i öppna kontorsmiljöer, säger Andrea Ruggiero. 

För att säkerställa tillgången på kvalitativt tygspill till Soundsticks, samarbetar Offecct aktivt med Flokks övriga produktionsenheter kring tillgången av material.

Tillgången på tygspill styr färger, strukturer och volymer.

”A sustainable story”.
Soundsticks är en unik produkt i flera avseenden:

  • Klädseln är tygspill från Offecct och Flokks stoppmöbelproduktion och monteras med en dragkedja.
  • Spilltygerna sorteras i efter fyra kulörer; grå, blå, grön och röd. Det betyder att du endast kan önska färgskala och ej bestämma exakta färger, utan allt är beroende på tillgången i vårt lager av spilltyger.
  • Soundsticks har en ljudabsorberande stomme bestående av av återvunnet tygspill och återvunnen PET.
  • Produkten kläs helt utan lim.
  • Ändarna stängs med plattor av återvunnen aluminium.

Bestäm din konfiguration.
Soundsticks säljs i paket om åtta sticks. Genom att kombinera flera Soundsticks tillsammans – förslagsvis på en böjd eller rak skena eller som ett kluster, kan du skapa unika former. Se förslag nedan.

Akustiktestad.
Soundsticks är akustiktestad med godkända värden. Åtta Soundsticks motsvarar samma effekt som sex stycken Soundwave® Scrunch akustikpaneler. Läs mer om vår kollektion med Air & Sound.

Dela detta