Senaste nytt / Soundsticks® vinner Green Good Design Award

Soundsticks® vinner Green Good Design Award

2020-05-27

Offeccts ljudabsorbent och rumsavdelare Soundsticks®, formgiven av Andrea Ruggiero, har utsetts till vinnare i Green Good Design Award 2020. Soundsticks®, som är tillverkad av 100 procent återvunnet material, tilldelas priset i kategorin Green Product 2020.

Good Design är världens äldsta och mest prestigefulla designutmärkelse och tilldelas innovativa och visionära produkter världen över. Utmärkelsen instiftades 1950 av Eero Saarinen och Charles och Ray Eames, och genom åren har såväl NASA som pappersgem stått som vinnare.

I år utvecklades den ikoniska utmärkelsen genom Green Good Design, som sätter fokus på de mest betydelsefulla produkterna som uppfyller högt uppställda krav på hållbarhet och miljövänliga material och tillverkningsprocesser. För Offecct är vinsten i kategorin Green Product 2020 ytterligare en bekräftelse på företagets starka arbete inom miljö och hållbarhet.

Soundsticks® lanserades i början av 2019 efter två års utveckling i samarbete med formgivaren Andrea Ruggiero. Soundsticks® består av överblivet textilmaterial som formpressats till ljudabsorberande tuber som sedan kläs i spillmaterial från Offeccts produktion, med detaljer i återvunnen aluminium. Ljudabsorbenterna går att hänga rakt i skena från taket, eller i en böjd följd beroende på behov och rum.

– Offecct är väldigt glada och hedrade för att vi tilldelats priset. Vi är förstås glada av många anledningar, men mest för att det är en produkt med ett så starkt hållbarhetstänk som uppmärksammas. Soundsticks® är en helt och hållet cirkulär produkt, vi använder vårt eget spillmaterial till ett nytt och funktionellt ändamål som ligger i linje med det Offecct står för. Produkten känns dessutom relevant för framtida utmaningar. Jag tänker på att vi behöver lösa problemet med social distansering i vardagen och att Soundsticks® är en vacker lösning på hur man kan dela upp rum, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

Under konceptet ”Build a Better World Now” har Green Good Design – som presenteras av The Chicago Athenaeum, en global ideell organisation med syfte att utbilda folk kring betydelsen av arkitektur och design – ämnat att lyfta och prisa de företag som med hjälp av sofistikerade metoder och tekniker har en positiv inverkan på vår miljö. Pristagarna kommer att få sina produkter publicerade i boken Green Good Design 2019–2020, samt online på good-designawards.com.

Ladda ner pressmeddelande.

Dela detta