Senaste nytt / Akustikpanelen Soundwave Ennis by Frank Lloyd Wright

Akustikpanelen Soundwave Ennis by Frank Lloyd Wright

2017-12-31

Genom ett unikt samarbete med Frank Lloyd Wright Foundation, har det historiska Ennis-mönstret återskapats i Offeccts marknadsledande kollektion av akustikpaneler Soundwave. Offecct förflyttar genom den nya panelen Ennis, historisk hållbar formgivning,  in i framtidens inredningsmiljöer .

Varför Ennis?
På tjugotalet ritade Frank Lloyd Wright fyra villor i Kalifornien uppbyggda av geometriska betongblock som på grund av sin konstruktionsmetod kom att kallas textilblockhus. Genom ett nära samarbete med Frank Lloyd Wright Foundation har Offecct översatt detta unika byggelement till en akustikpanel med enastående konstnärliga och funktionella kvaliteter.

Ennis House heter det enda kvarvarande av Frank Lloyd Wrights textilblockhus. Villans betongblock har ett intrikat mönster och har av den anledningen figurerat i futuristiska Hollywood-filmer och gjort ett avtryck i arkitekturhistorien. Nu har mönstret, med namnet Ennis, anpassats för Soundwave©, Offeccts akustikpanel av återvunnen polyester fiber och kommer att användas för att förbättra ljudmiljöer i historiska, nutida och framtida inredningar.

Soundwave Ennis Frank Lloyd Wright Offecct

Hade den legendariske arkitekten Frank Lloyd Wright kunnat förutse hur intensiva dagens ljudmiljöer är hade han säkerligen ägnat denna kvalitetsaspekt av tillvaron stor möda och intresse. Kännetecknande för Frank Lloyd Wrights (1867–1959) arkitektur är att den var ett uttryck för hans ambition att med de allra senaste teknologiska landvinningarna förbättra de miljöer där våra liv utspelas. Störande och ovälkomna ljud påverkar vårt välbefinnande negativt och behöver tas i beaktande när inredningar skapas idag. Därför producerar Offecct akustikpaneler som används för att påverka och förbättra ljud i offentliga och privata miljöer.
Offecct Soundwave® Ennis by Frank Lloyd Wright, Offecct news 2018

“Akustikpanelen med Ennis-mönstret från Offecct, fångar dramat och skönheten i detta tidlösa verk, säger Stuart Graff, VD på Frank Lloyd Wright Foundation

“Ennis-mönstret är inte bara vackert, dess raffinerande geometri har också potentialen att absorbera ljud. Genom att hålla Frank Lloyd Wrights design intakt men överföra den från betong, ett material som saknar akustiska kvaliteter, till vårt filtmaterial, har blocket blivit en högpresterande akustikpanel”, säger Anders Englund, Design Manager på Offecct.

Soundwave Ennis finns färdig för leverans i Februari 2018. För frågor och order kontakta Offecct Support
Här hittar du produktinformation om Soundwave Ennis.

Ennis House i Kalifornien

Frank Lloyd Wright (1867-1959) . The Ennis house (from 1924), California.
Frank Lloyd Wright (1867-1959) . The Ennis house (from 1924), California.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På tjugotalet ritade Frank Lloyd Wright fyra villor i Kalifornien uppbyggda av geometriska betongblock som på grund av sin konstruktionsmetod kom att kallas textilblockhus. Genom ett nära samarbete med Frank Lloyd Wright Foundation har Offecct översatt detta unika byggelement till en akustikpanel med enastående konstnärliga kvaliteter. Ennis House heter det enda kvarvarande av Frank Lloyd Wrights textilblockhus. Villans betongblock har ett intrikat mönster och har av den anledningen figurerat i futuristiska Hollywood-filmer och gjort ett avtryck i arkitekturhistorien. Nu har mönstret, med namnet Ennis, anpassats för Soundwave©, Offeccts akustikpanel av återvunnen polyester fiber och kommer att användas för att förbättra ljudmiljöer i historiska, nutida och framtida inredningar.

Läs mer om Ennis House

Dela detta