Senaste nytt / Staffan Holm låter hantverket tala i Offeccts monter

Staffan Holm låter hantverket tala i Offeccts monter

2020-01-28

Offeccts monter under Stockholm Furniture & Light Fair 2020 är skapad av Staffan Holm, en av Sveriges mest välkända designers som nyligen fick motta Residence Stora Formpris som Årets Designer. Med varma material och japanska influenser har han designat en plats för inspirerande möten, som kommer att fungera som en lugn oas under mässans hektiska dagar.

– Vi har skapat en monter där den japanska sinnligheten kombineras med Offeccts uttryck. Vi ville skapa ett lugn, där det skandinaviska får en touch av det enkla japanska uttrycket utan att tappa sin utgångspunkt, säger Staffan Holm. Staffan har tidigare jobbat med projekt för bland andra Hem, Abstracta och japanska Ariake.

Materialen i montern är utvalda för att återspegla både Offeccts hantverk och dess skandinaviska ursprung. Med hjälp av trä och en sinnlig färgskala förmedlas en värme som förenar Offeccts hantverk men också återspeglar deras starka fokus på hållbarhet, som är ett av företagets genomgående ledord.

Med strävan efter att skapa en inspirerande plats är Staffans önskemål att montern ska tala till besökarna och bli en betydelsefull destination på mässan. Montern tillika mötesplatsen på Stockholm Furniture and Light Fair är Staffans första arbete för Offecct.

– Jag hoppas att montern blir en plats som mässans besökare kan inspireras av och vilja återvända till. Offeccts sortiment genomsyras av en imponerande kvalitet som tillsammans med årets nyheter och mitt koncept kommer att mötas i en levande oas, avslutar Staffan Holm.

Ladda ner pressrelease.

Dela detta