True Stories / Life Style, / Täby Centrum

Täby Centrum

Fåtöljen Layer och soffsystemet Smallroom ger en skön känsla av ett rum i det stora rummet. Passar bra i ett köpcentrum där ljudnivån allt som oftast är lite för hög.

Täby Centrum är ett inglasat köpcentrum som byggdes redan under 1960-talet, men är därefter både utvidgat och renoverat flertalet gånger, senast 2014. Idag är köpcentret ett av Sveriges största köpcentrumanläggningar på en yta av 78 000 m² och sina 260 butiker, restauranger och caféer. De erbjuder stora internationella varumärken samt välkända lokala aktörer i en skön mix.

Hållbarhet är ett av centrats fokusområden och de jobbar aktivt med både små och stora åtgärder för att minska vår miljöpåverkan, bl.a. skickar de 500 kg brännbart avfall till el- och värmeverk varje år, en motsvarighet till ett års elförbrukning för 50 normalstora villor. I och med sitt fokus gällande hållbarhet, har Täby Centrum blivit certifierade enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM* med betyget ”Excellent” under deras designfas.

Här hittar du fåtöljen Layer, formgiven av Läufer + Keichel, och soffsystemet Smallroom, formgiven av Ineke Hans. Möblerna ger kunderna en möjlighet att ta en kort vila, socialisera med varandra eller föra ett samtal aningen mer ostört. Möblerna skapar med sina höga ryggar och sidoväggar, en skön känsla av ett rum i det stora rummet och stänger även ute en del av de ljud som kan uppfattas som höga och störande.

*Building Research Establishment Environmental Assessment Method, världens mest använda certifieringssystem för byggnader.

Dela detta