Företaget

Från Offecct, med kärlek.

Vi har sedan 1990 arbetat för att skapa unika möbler som bidrar till bättre möten mellan människor. Världen är full av produkter och vi på Offecct vill inte addera till det överflödet – om inte de möbler vi tillverkar på ett eller annat sätt tillför ett verkligt värde till människor, arkitektur och samhälle. Det är vår mission – och vår passion!

Bättre möten, en bättre värld

Vi är övertygande om att design kan bidra till att ge oss ett fridfullt sinne och öka vår kreativitet vilket ger bättre möten mellan människor. Därför observerar vi hur vanor ändras och tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utbyter vi ideér och erfarenheter för att skapa unika möbler.

För att åstadkomma en kombination av funktionalitet och skönhet utforskar vi oprövade material och tekniker med metoder som är miljömässigt, socialt och finansiellt hållbara. Vi kallar det här sättet att utveckla, producera och se på design för Offecct Lifecircle.

Fakta

  • Offecct AB är ett skandinavisk designföretag.
  • Företaget grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund.
  • Koncernen har 75 anställda och omsätter 150 miljoner. Hälften av omsättningen utgörs av export till drygt 50 länder.
  • Sedan maj 2017 ingår Offecct AB i norska Flokk, en internationell koncern med inriktning på design och utveckling av inredning för kontor och mjukt sittande.
  • Företaget har showroom och säljkontor i Stockholm, Göteborg (SE), Oslo (Norge), Köpenhamn (DK), London (UK), Amsterdam och Rotterdam (NL) Düsseldorf och München (DE), Milano (IT), New York (USA), Singapore (SG), Sydney (AU), Bryssel (BE), Zürich (SW) och Warzawa (PL).