Designutveckling

Designutveckling

En sak är säker; det är möjligt att äga design och funktion, men materialet kan bara lånas från naturen. Vi måste alla tänka om och återanvända.

Global design, lokalt hantverk

Alla produkter i vår kollektion konstrueras och testas på utvecklingsavdelningen i vår fabrik i Tibro. Här bjuder vi in svenska och internationella arkitekter och formgivare för att tillsammans med produktutvecklare och hantverkare, skapa ny och originell design.

Tobias Strålman, Design Lead.

Idéer och erfarenheter från olika kulturer och miljöer formas här genom lokalt hantverkskunnande till fysiska objekt. Vi tar aldrig några genvägar och låter hela tiden vår filosofi och värderingar speglas i arbetet vi gör.

Vi samarbetar så långt det är möjligt med lokala leverantörer och investerar ständigt i vår egen produktionsanläggning. Det gör att vi kan säkerställa att kvalitet bibehålls i alla led av tillverkningen så att vi kan erbjuda våra kunder världsledande produkter.

Phoenix, konstinstallation av Luca Nichetto på auktionshuset Bukowskis under Stockholm Furniture Fair 2017.
Den första modellen av stolen Cornflake av Claesson Koivisto Rune.
Offecct Lab är en avdelning inom Offecct med målet att utforska och slutligen utveckla nya hållbara material och tekniska lösningar för möbler.
När produkten är färdig för produktion hamnar den i händerna på några utav Sveriges bästa hantverkare.

Dela detta