Designutveckling

Kärnan i vår verksamhet.

Självständig formgivning, produktutveckling och tillverkning är kärnan i vår verksamhet. Det är genom en extrem omsorg om varje enskild detalj och full kontroll över helheten som vi skapar möbler som ska leva lika länge som byggnaderna där de placeras.

Samarbete i vår fabrik

Alla våra produkter formges, utvecklas, testas och tillverkas på vår utvecklingsavdelning och i vår fabrik. Här arbetar utvalda formgivare och arkitekter från hela världen tätt tillsammans med våra egna produktutvecklare och hantverkare, skapa ny och originell design.

Lokal process

Vår designfilosofi är visserligen global, men världsklass når vi genom att hela vår process från utveckling till produktion sker lokalt. Idéer och erfarenheter från olika kulturer och miljöer formas här genom lokalt hantverkskunnande till fysiska objekt. Vi tar aldrig några genvägar och låter hela tiden vår filosofi och värderingar speglas i arbetet vi gör.

Investeringar för planeten

Vi arbetar med lokala leverantörer så långt det är möjligt och investerar ständigt i vår egen produktionsanläggning och vår kunskap för att använda planetens resurser så bra som möjligt. Det gör att vi kan säkerställa att kvalitet bibehålls i alla led av tillverkningen så att vi kan erbjuda våra kunder världsledande produkter, vara hållbara i allt vi gör och fortsätta skapa banbrytande formgivning på planetens villkor.

Furniture with a mission.

En sak är säker; det är möjligt att äga design och funktion, men materialet kan bara lånas från naturen. Vi måste alla tänka om och återanvända.

Förflytta gränserna för det möjliga

För att leva upp till våra höga krav hämtar vi kunskap från både den långa hantverkstraditionen i Tibro och de nya utmaningar vi söker varje dag, inte minst i vårt Offecct Lab där vi experimenterar och testar nya lösningar, material och idéer.

Offecct Lab är vårt forum för experiment och utveckling av nya idéer för att förflytta gränserna vad gäller formgivning, teknik och hållbara lösningar. Det är ett dynamiskt forum där vi och våra samarbetspartners experimenterar – för att göra det omöjliga möjligt. Ibland tas produkterna upp i vårt ordinarie sortiment, ibland förblir de bara viktig utveckling och kunskap.

Read More

Videos

Tobias Strålman, Design Lead på Offecct

Tobias Strålman har en bakgrund som industridesigner och har tidigare arbetat med design- och produktutveckling för kök och vitvaror. I sin roll som Design Lead på Offecct kommer han att fokusera på att utveckla nya produkter i samarbete med företagets utvecklingsavdelning och externa designers. Hållbara lösningar med en stark visuell identitet, positiva materialval och exceptionell design är hans högsta prioritet.