Designutveckling

Designutveckling

En sak är säker; det är möjligt att äga design och funktion, men materialet kan bara lånas från naturen. Vi måste alla tänka om och återanvända.

DESIGNUTVECKLING

Global design, lokalt hantverk

Alla våra produkter formges, utvecklas, testas och tillverkas på vår utvecklingsavdelning och i vår fabrik i Tibro. Här arbetar utvalda formgivare och arkitekter från hela världen tätt tillsammans med våra egna produktutvecklare och hantverkare.

Offeccts designchef, Anders Englund.

Även om vår designfilosofi är global är vi övertygade om att verklig världsklass når vi bara när produktionen sker lokalt, med full kontroll över alla detaljer i processen. Vi tar inga genvägar och håller oss alltid till våra rötter och våra värderingar.

Vi arbetar med lokala leverantörer så långt det är möjligt och investerar ständigt i vår egen produktionsanläggning och vår kunskap, allt för att säkerställa optimering av resurser. Ett naturligt led i vår filosofi att vara hållbara i allt vi gör och fortsätta skapa banbrytande formgivning på planetens villkor.

Phoenix konstintallation på Bukowskis under Stockholm Furniture Fair 2017, av Luca Nichetto.
Den första prototypen av Cornflake stol, i minivariant, formgiven av design- och arkitekttrion Claesson Koivisto Rune.
Offecct Lab är en avdelning inom Offecct med målet att utforska och slutligen utveckla nya hållbara material och tekniska lösningar för möbler.
När produkten är färdig för produktion hamnar den i händerna på några utav Sveriges bästa hantverkare.

Dela detta