Offecct Lab

Förflytta gränserna för det möjliga.

För att leva upp till våra höga krav hämtar vi kunskap från både den långa hantverkstraditionen i Tibro och de nya utmaningar vi söker varje dag, inte minst i vårt Offecct Lab där vi experimenterar och testar nya lösningar, material och idéer.

Vårt forum för experiment och utveckling av nya idéer

Offecct Lab är vårt forum för experiment och utveckling av nya idéer för att förflytta gränserna vad gäller formgivning, teknik och hållbara lösningar. Det är ett dynamiskt forum där vi och våra samarbetspartners experimenterar – för att göra det omöjliga möjligt. Ibland tas produkterna upp i vårt ordinarie sortiment, ibland förblir de bara viktig utveckling och kunskap.

Videos

Offecct Lab

Offecct Lab handlar om att förflytta gränserna för vad som är möjligt. Att prova nya lösningar, material och idéer. Att utmana alla accepterade sanningar. Och våga kasta sig till det okända för att få nya insikter.

Tobias Strålman, Design Lead på Offecct

Tobias Strålman har en bakgrund som industridesigner och har tidigare arbetat med design- och produktutveckling för kök och vitvaror. I sin roll som Design Lead på Offecct kommer han att fokusera på att utveckla nya produkter i samarbete med företagets utvecklingsavdelning och externa designers. Hållbara lösningar med en stark visuell identitet, positiva materialval och exceptionell design är hans högsta prioritet.

I labbet 2019

Waka av David Trubridge

Waka är en kombination av industriell konstruktion och hantverk som speglar Offeccts designfilosofi – en produkt som är både iögonfallande och funktionell.

Read More

I labbet 2018

Babled av Emmanuel Babled

Vad som började som en prototyp i marmor har tillsammans med Offecct utvecklats till en kommersiell möbel som förkroppsligar både hantverk och industri, skönhet och funktion.

Read More

Soundsticks® av Andrea Ruggiero

Att göra en kommersiell produkt utav restmaterial är lättare sagt än gjort. Men efter omfattande diskussioner och workshops med formgivaren Andrea Ruggiero, utvecklades en metod och en design som inte bara säkerställde en hållbar produkt, utan även en produkt som kunde tillföra något nytt och relevant till akustisksegmentet.

Read More

Interface by Alfredo Häberli

En multiprodukt som går att använda som en plats för att socialisera, ett sidobord eller en arbetsplats. Möjligheterna är många och det är egentligen bara dina fantasier som sätter gränserna.

I labbet 2017

Dune av Front

Dune erbjuder en spännande ny respons till de ständigt skiftande uttrycken för arbetsplatser och sociala mötesplatser. Dune är framtagen för miljöer med behov av såväl informella möten som avkoppling.

Read More

Jin av Jin Kuramoto

Den unika strukturen hos stolen Jin i linfiberkomposit har realiserats genom att forma tunna lager av linfiber på varandra. Denna teknik skapar ett starkt skal runt en kärna av luft vilket även utgör ytskiktet på stolen.

Read More

Bouquet av Claesson Koivisto Rune

Den främsta målsättningen med sidobordet Bouquet från designstudion Claesson Koivisto Rune är att muntra upp människor och tillföra en glad detalj till ett rum. Samtidigt har bordet en tydlig funktion, till exempel för att lägga en laptop eller ställa en kopp kaffe på.