ReUsed

Vi erbjuder tjänster för en aktiv andrahandsmarknad.

Våra produkter håller en hög kvalitet vilket garanterar ett långt liv, därför erbjuder vi även tjänster för en aktiv andrahandsmarknad. Vår filosofi Lifecircle gör det enkelt för våra kunder att förnya sin inredning och bidrar till ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Vi tar fullt ansvar för våra produkter före, under och efter att produkten lämnat våra händer.

Våra produkter är utformade för ett långt liv

Vi har skapat en andrahandsmarknad för våra produkter som kompletterar vår filosofi Lifecycle. Offecct ReUsed innehåller omklädsel och rengöring av våra kunders produkter.

Ramavtal med Göteborgs Stad

Vi är en leverantör av möbelrenovering till Göteborgs Stad ramavtal. Tillsammans med de andra aktörerna ska vi jobba hårt för att hitta nya innovativa lösningar inom cirkulärt tänk och återbruk.

Hur fungerar ReUsed?

Vi kan återta era möbler som mellanskillnad när ni köper nya av oss. Vi försöker alltid vara flexibla mot dina önskemål.

Alternativt så kan vi byta klädsel på era befintliga möbler från oss. Vi tar möblerna med oss tillbaka till vår fabrik och tapetserar om.

Vi kan byta klädsel på era befintliga möbler. Vi syr nya fodral och låter certifierande tapetserare på er ort klä om möbeln.

Försäljning av ReUsed

I vår ReUsed finns nästan nya designmöbler som bytts in från en varsam kund, ställts ut på en mässa, blivit fotograferade i en studio eller varit utlånade. Kombinationen av tidlös och samtida design samt hög produktionskvalitet ger Offeccts möbler en lång livslängd; en livslängd, som genom den kvalitetstestning och rekonditionering som alla produkter i ReUsed genomgår, förlängs ytterligare. Resultatet är attraktiva produkter som verkligen lever upp till epitetet nästan ny designmöbel.

Projekt med ReUsed

Vår filosofi, Lifecircle, bygger på viljan att skapa en hållbar livscykel för våra möbler. Det betyder att vi tar fullt ansvar för varje del och detalj i vårt arbete – före, under och efter att produkten lämnat våra händer.

Tillsammans med våra samarbetspartners har vi i flera projekt gett våra möbler ett nytt liv genom omklädsel och renovering.

Gothia Science Park (GSP), Skövde

Ett antal Cornflakesstolar som användes i Gothia Science Parks restaurang hade blivit fläckiga med tiden. Marie Lindholm på GSP tog då kontakt med Offecct och tillsammans kom man överens om att det bästa var att klä om stolarna. Nya tyger valdes i liknande starka kulörer som tidigare, och dessa gavs en extra smutsavvisande impregnering för att hålla många år till.

– Vi är väldigt nöjda med denna service, säger Marie Lindholm, Gothia Science Park. Offecct kom hit och hämtade stolarna, och levererade tillbaka dem efter en vecka, i nyskick.

Read More

Diskrimineringsombudsmannen (DO), Stockholm

När den svenska statliga myndigheten Diskrimineringsombudsmannen skulle flytta var hållbarhetsaspekten viktig. Offeccts Lifecircle-filosofi blev en del av lösningen.

– Många tror kanske att det blir dyrare när man tar hänsyn till miljön, men det här projektet är ett lysande exempel på att det är precis tvärtom. Genom att ta hand om det vi har, vårda och återvinna, sparar vi också pengar. Det är både miljömässigt och ekonomiskt hållbart, säger arkitekten Ewa Falemo.

Read More