Om oss / Företaget

Företaget

Eftersom Offecct är ett designföretag är den högsta nivån på design i varje detalj grunden för vår verksamhet. För oss är det inte tillräckligt att producera ännu en stol eller soffa på marknaden. Vi vill addera andra egenskaper utöver estetik med varje ny produkt som vi lanserar. Denna ambition är kärnan i Offecct Lifecircle-filosofin.

Bättre möte, bättre värld

Vår passion är att utveckla formgivning för möten mellan människor. Våra hantverkare, fostrade i en stark lokal möbeltradition, och internationellt ledande formgivare samarbetar för att skapa lösningar som inspirerar till kreativa samtal och stimulerar utbytet av idéer och tankar.

Vi är också övertygade om att vi kan och ska ha en positiv inverkan på världen omkring oss. Därför är det en självklarhet för oss att vara hållbara i allt vi gör. Miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Vi kallar vår filosofi för Offecct Lifecircle.

Våra produkter sys av våra skickliga sömmerskor i vår fabrik i Tibro.
Detaljsömnad på Palma Meeting stol. Vår produktion är dirigerad i en djup historisk hantverkstradition.

Fakta

  • Offecct AB är ett svenskt entreprenörslett företag med huvudkontor och tillverkning Tibro, Sverige.
  • Företaget grundades 1990 av Kurt Tingdal (Senior Business Development Manager) och Anders Englund (designchef). De båda är fortfarande verksamma i företaget.
  • Koncernen har 80 anställda
och omsatte 150 miljoner 2016. Hälften av omsättningen utgörs av export till drygt 50 länder.
  • Sedan maj 2017 ingår Offecct AB i norska Flokk, en internationell koncern med inriktning på design och utveckling av inredning för kontor och mjukt sittande.
  • Bolaget har utställningar och säljkontor i Tibro (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo (Norge), Rotterdam (Holland), London (UK), Düsseldorf (Tyskland) och Milano (Italien).
  • Vi utvecklar och producerar vår designkollektion i våra två fabriker i Tibro, med en total produktionsyta om 20 000 m2.
Kurt Tingdal, Senior Business Development Manager och grundare.
Anders Englund, Designchef och grundare.

Dela detta