Om oss / Företaget

Företaget

Vår fabrik ligger i hjärtat av Sverige i Tibro som är ett samhälle med en lång och stark hantverkstradition. Här har vi sedan 1990 arbetat för att skapa unika möbler som bidrar till bättre möten mellan människor.

Bättre möten, en bättre värld

Vi är övertygande om att design kan bidra till att ge oss ett fridfullt sinne och öka vår kreativitet vilket ger bättre möten mellan människor. Därför observerar vi hur vanor ändras och tillsammans med arkitekter och formgivare från olika delar av världen, utbyter vi ideér och erfarenheter för att skapa unika möbler.

För att åstadkomma en kombination av funktionalitetoch skönhet utforskar vi oprövade material och tekniker med metoder som är miljömässigt, socialt och finansiellt hållbara. Vi kallar det här sättet att utveckla, producera och se på design för Offecct Lifecircle.

Våra produkter sys för hand i vår fabrik i Tibro där den lokala hantverkstraditionen är levande.
Detaljsömnad på stolen Palma Meeting av Khodi Feiz.

Fakta

  • Offecct AB är ett svenskt entreprenörslett företag med huvudkontor och tillverkning Tibro, Sverige.
  • Företaget grundades 1990 av Kurt Tingdal och Anders Englund. De båda är fortfarande verksamma i företaget.
  • Koncernen har 80 anställda
 och omsatte 150 miljoner 2016. Hälften av omsättningen utgörs av export till drygt 50 länder.
  • Sedan maj 2017 ingår Offecct AB i norska Flokk, en internationell koncern med inriktning på design och utveckling av inredning för kontor och mjukt sittande.
  • Bolaget har utställningar och säljkontor i Tibro (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo (Norge), Rotterdam (Holland), London (UK), Düsseldorf (Tyskland) och Milano (Italien).
  • Vi utvecklar och producerar vår designkollektion i våra två fabriker i Tibro, med en total produktionsyta om 20 000 m2.
Kurt Tingdal, grundare.
Anders Englund, grundare.

Dela detta