Lucy Kurrein for Offecct. Photographed at her East London studio. 2021
Senaste nytt / Design med en berättelse – Lucy Kurrein

Design med en berättelse – Lucy Kurrein

2021-09-09

Tredje boken om Offeccts samarbeten med olika formgivare från hela världen är ett personligt och öppet samtal med Lucy Kurrein. Hon har varit mycket engagerad i tillkomsten av boken och ger här en unik inblick i den bild- och tankevärld som format hennes designfilosofi.

Nu lanserar Offecct och den brittiska formgivaren Lucy Kurrein Falabella, en liten, lätt och nätt pall av formpressad plywood, skulptural i sitt uttryck och enkel både att flytta med sig och att tycka om. I samband med att pallen lanseras publicerar Offecct också en bok om Lucy Kurrein, del tre i en bokserie som ger en fördjupad bild av företa-gets många långa samarbeten med världsledande formgivare. ”Det är på sätt och vis ett slags missionerande, för att sprida kunskap och förståelse kring det arbete som ligger bakom bra långsiktig design. I den här boken om Lucy Kurrein kommer vi riktigt nära formgivaren och den personliga berättelse som format både människan och hennes verk”, säger Offeccts Brand Manager Maria Olofsson Karemyr.

Lucy Kurrein for Offecct. Photographed at her East London studio. 2021   Offecct + Lucy Kurrein, book released 2021
Lucy Kurrein for Offecct. Photographed at her East London studio. 2021 and the book Offecct + Lucy Kurrein.

I boken följer vi med designskribenten Max Fraser till Lucy Kurreins studio för ett personligt och ärligt samtal. Det omfattande bildmaterialet som Kurrein själv valt ut reflekterar hennes person, inspirationskällor och designprocess. Precis som i hennes arbeten möter vi en formgivare där omsorg om varje detalj mynnar ut i en naturlig enkelhet som kräver att få ta tid. ”Jag är selektiv med de projekt jag väljer. Om jag anställde ett team skulle jag kunna ta tre gånger så många uppdrag, men jag tycker om att designa allt med mina egna händer och tillåta en långsam och genomtänkt designprocess,” säger hon.

I boken berättar Lucy Kurrein också om hur hennes kreativitet som ung fick näring av besök på konstmuseer, skulpturparker och gallerier och varför relationen mellan produkten och den mänskliga kroppen är så centralt för henne.  ”Att förstå den materiella världen är att undersöka utrymmet mellan kropp och objekt, rörelse och stillhet, tomrum och fast form, hantverk och maskin. Många referenser kommer och går under en kreativ karriär, medan andra stannar hela livet. Det här är sådana som har blivit kvar för mig” Läs mer om Lucy Kurrein.

Tidigare utgivna böcker i serien om Offeccts sammarbete med olika designers är Matti Klenell och Luca Nichetto. Beställ din bok hos Arvinius & Orfeus förlag.

Fakta
Offect + Lucy Kurrein
Publisher: Offecct
Redigering: Anne Soward
Text: Max Fraser, Maria Olofsson Karemyr, Lucy Kurrein
Fotograf: Björn Ceder, Mark Cocksedge, Lucy Kurrein
Produktion: Henrik Nygren Design
Distribution: Arvinius + Orfeus Publishing

Dela detta