Offecct Wooden verneer stool by Lucy Kurrein
Senaste nytt / En hyllning av hantverket.

En hyllning av hantverket.

2021-09-09

När Offecct och Lucy Kurrein nu lanserar pallen Farabella är det en hyllning av hantverket och kärleken till den omsorgsfullt utmejslade solitären. En nätt och lätt möbel med en personlig form och ett namn lånat från världens minsta häst.

Offecct Wooden verneer stool by Lucy Kurrein
Pallen Falabella, 2021

Offecct och Lucy Kurrein har tidigare samarbetat kring soffan Lucy som är en generös och inbjudande modulsoffa med tillbehör som strömkällor och sidobord. Falabella är något helt annat; en liten, lätt och nätt pall av formpressad plywood, skulptural i sitt uttryck och enkel både att flytta med sig och att tycka om. ”Falabella är baserad på en formidé som jag burit med mig länge, ända sedan min studietid. Även om produkten kan se självklar och enkel ut ställer den höga krav på producentens hantverkskompetens. När Offecct bad mig göra en liten tillfällighetsmöbel var det äntligen möjligt för oss att göra verklighet av Falabella”, säger Lucy Kurrein. Läs mer om Lucy Kurrein.

Designer Lucy Kurrein in her studio
Lucy Kurrein i hennes studio, London 2021

Hon har sedan ung ålder kombinerat passionen för konst och design med ett hästintresse, och som barn var det ofta hästar som tog form på hennes skissblock. Falabella bär spår av den personliga bakgrunden och namnet är lånat från världens minsta häst, som också sägs vara ovanligt vänlig och klok. ”Pallen har liknande egenskaper. Den är användarvänlig, vacker och lätt, och enkel att gilla. Och vid första anblicken vet du också det här är början på en långvarig relation”, säger Maria Olofsson Karemyr, Brand Manager på Offecct.

Offecct Wooden upholstered verneer stool by Lucy Kurrein      Offecct Wooden verneer stool by Lucy Kurrein _detail
Deatalj av pallen Falabella, 2021

 

Dela detta