Formgivare / Andrea Ruggiero

Andrea Ruggiero

Ruggieros tvärvetenskapliga sätt att jobba är fokuserat på att leverera övergripande designlösningar till nystartande företag och internationellt etablerade varumärken.

Andrea studerade på Domus Academy i Milano och tog därefter sin examen i produktdesign på Parsons School of Design i New York, där han själv senare har undervisat i en rad av produktdesignskurser. Som hälften italienare och hälften ungersk, har Andrea växt upp i både Italien, Kina och Österrike.

Med sin utbildning som industridesigner, tar sig Andrea Ruggiero an design som en specialist i sitt sätt att för olika discipliner samman. Utöver produktdesign har han varit aktivt involverad i design och utveckling av identitetssystem, möbler, förpackningar och miljöer. Hans tvärvetenskapliga sätt att jobba är fokuserat på att leverera övergripande designlösningar till nystartande företag och internationellt etablerade varumärken. Hans arbeten har under åren blivit utvalda till flertalet utmärkelser, bl.a. Interior Design’s Best of Year, IDEA Award, D&AD Award och flera Good Design utmärkelser, exempelvis för fåtöljen Tempo, som han designade för Offecct 2008.

Dela detta