Senaste nytt / Ny modul och digital konfigurator ger fler möjligheter

Ny modul och digital konfigurator ger fler möjligheter

2020-11-25

Marknadens behov av flexibla möbler för både arbete och vila bara ökar. Därför har Offecct och formgivaren Lucy Kurrein nu vidareutvecklat det modulära soffsystemet Lucy. En ny modul gör att soffan kan byggas i vinklade formationer och en digital konfigurator gör det enklare att skapa egna unika lösningar.

Lucy är ett modulärt system baserat på enskilda sittplatser som tillsammans skapar en mjuk och inbjudande soffa. Tanken när soffan lanserades 2018 var att skapa en flexibel möbel som förenklar möbleringen i till exempel loungeutrymmen på hotell, kontor eller andra offentliga utrymmen. Se alla moduler som ingår i soffsystemet Lucy.

”Med smarta tillbehör som sidobord, strömkällor och klädhängare är det en avslappnad plats där man till exempel kan slå sig ner för att svara på mejl eller ha ett informellt möte. Man ska kunna jobba – utan att det känns som att man är på jobbet”, säger Lucy Kurrein. Läs mer om Lucy Kurrein.

Efterfrågan på flexibla, informella arbetsplatser som kan utformas efter behov och rummets utseende har sedan lanseringen bara fortsatt att öka, inte minst under pandemiåret 2020. Den nya sittmodulen och konfiguratorn till Lucy möter helt klart ett tydligt behov.

”Våra sätt att jobba och mötas förändras snabbt, arbetsplatser och offentliga miljöer får nya roller i våra liv och efterfrågan på dynamiska modulära möbler som Lucy är stark. Ökat hemarbete innebär också att företag ser över sina ytor, och med färre kvadratmeter ställs högre krav på flexibilitet”, säger Offeccts brandmanager Maria Olofsson Karemyr.

Med den nya modulen som Offecct har utvecklat tillsammans med Lucy Kurrein kan soffystemet Lucy även byggas i vinklar (tidigare enbart i raka formationer). Detta ökar möjligheten till personliga anpassningar av soffan och att skapa dedikerade platser för både arbete och vila i olika miljöer. Med den nya digitala konfiguratorn går det dessutom enkelt att flytta runt alla moduler och testa olika varianter för att hitta sin egen unika lösning.

”Med ett sådant här plattformstänkande för möbler blir det allt viktigare för inredningsföretag att inte bara prata produkter, utan också hjälpa kunden att se och förstå alla lösningar och möjligheter som finns. Det här har Offecct alltid sett som ett självklart ansvar och det är tjänster som vi kommer fortsätta att utveckla”, säger Maria Olofsson Karemyr.

Ladda ner pressrelease.

Dela detta