Om oss / Hållbarhet

Hållbarhet

Vår Code of Conduct och hållbarhetsarbete är en del av vårt DNA.

Vårt ansvar

Vi som företag tar ansvar för att vårt agerande bidrar till ett hållbart samhälle på en lokal och global nivå. Vi följer väl utarbetade riktlinjer för hur vi ska verka utåt mot världen och för vad som förväntas av alla våra medarbetare.

Det betyder bland annat att vi bemöter alla människor på ett respektfullt, inkluderade och öppet sätt och att vi engagerar oss i långsiktiga nationella och internationella utvecklingsprojekt för miljön och samhället.

En modern interiör ska ha en hållbar livscykel. Pallen Carry On av Mattias Stenberg.
Vi stödjer Barnens Regnskog med hjälp av bordsserien Amazonas av Claesson Koivisto Rune.

 

Barnens regnskog

Efter att ha inspirerats av regnskogens mäktiga trädkronor ritade den svenska arkitekt- och designtrion Claesson Koivisto Rune bordsserien Amazonas, 2008. Amazonas utvecklades i samarbete med Offecct som skänker delar av intäkterna från försäljningen till Barnens Regnskog.

Läs mer på Barnens Regnskogs hemsida.

Econef – Arkitekter utan gränser

Vi samarbetar sedan 2013 med Econef, en oberoende ideel organisation baserad i Sverige och Tanzania. Syftet är att förbättra livsförhållandena för föräldralösa barn i området Jua Kali. Ett nytt barnhem håller nu på att byggas här med fokus på hållbara tekniska lösningar, ritat av det unga svenska arkitektkontoret Asante.

Följ deras blogg

 

En del av intäkterna från försäljningen av stolen Kali av Jasper Morrison går till Econef’s barncenter i Tanzania.
ECONEFs barncenter i norra Tanzania, Afrika. Offecct har sedan 2013 inlett ett långsiktigt samarbete med projektet.

Dela detta