Om oss / Hållbarhet

Hållbarhet

Vår Code of Conduct och hållbarhetsarbete regleras och förankras i våra värderingar, men framförallt är det en del av vårt DNA.

Vårt ansvar – en del av vårt DNA

Vi tar ansvar för våra relationer lokalt och globalt genom att vara en god kraft i ett socialt hållbart samhälle. Vår code of conduct och vårt hållbarhetsarbete är reglerat och förankrat i vår värdegrund, men framför allt är det en del av vårt DNA.

Det betyder bland annat att vi bemöter alla människor på ett respektfullt, inkluderande och öppet sätt. Vi är också långsiktigt engagerade i flera internationella projekt.

Vårt ansvar; En livscykel för moderna interiörer.
Carry On pall, designad för Offecct av Mattias Stenberg.
Amazonas bord, av Claesson Koivisto Rune, formgiven för att stödja projektet ”Barnens Regnskog”.

Barnens regnskog

Vi inledde vårt samarbete med Barnens Regnskog 2008 när vi lanserade den Svanenmärkta bordsserien Amazonas. Sedan dess skänker vi delar av intäkterna från försäljningen av serien till organisationen. Bordsserien är formgiven av Claesson Koivisto Rune. Idén till designen kom till när Claesson Koivisto Rune såg flygfoton från en regnskog där trädkronorna bildade ett tätt tak.

Läs mer på Barnens Regnskogs hemsida.

Econef – Arkitekter utan gränser

Vi samarbetar sedan 2013 med Econef, en oberoende ideell organisation baserad i Sverige och Tanzania. Syftet är att förbättra livsförhållandena för föräldralösa barn i området Jua kali. Nu har ett nytt barnhem har börjat byggas, ritat av en grupp unga svenska arkitekter som implementerat långsiktig hållbara funktioner i byggnaderna.

Följ deras blogg

Kali formgiven för Offecct av Jasper Morrison. En del av intäkterna från försäljningen av varje såld Kali stol går oavkortat till ECONEFs barncenter.
ECONEFs barncenter i norra Tanzania, Afrika. Offecct har sedan 2013 inlett ett långsiktigt samarbete med projektet.

Dela detta