Projekt / Life Style, / Bella Sky

Plats

Köpenhamn, Danmark

Produkter

Soundwave® Bella, akustikpanel

Arkitekt/Partner

3XN

Fotograf

Claus Starup
Jonas Anhede Winge

Kontakt & Länkar

Offecct

Bella Sky

När interiören för det nya hotellet Bella Sky i Köpenhamn togs fram bad den danska arkitektbyrån 3XN Offecct om att utveckla en helt ny akustisk panel som var förenlig med det arkitektoniska projektet i sin helhet. Resultatet blev Soundwave® Bella.

Bella Sky Hotel öppnade i maj 2011 och blev med sina två torn, 814 rum, 30 konferenslokaler, tre restauranger och två barer, det största designhotellet i Skandinavien. Bella Skys två torn står nära varandra och bildar ett slags dansande par i rörelse, vilket skapar en milstolpe för Köpenhamns stadsdel som kallas Ørestad.

3XN är en av Europas mest framstående arkitektfirmor och är känd för två saker; deras preferens för banbrytande arkitektur samt projekt som kräver en hög detaljnivå och ett utförande av högsta kvalitet. Tillsammans med Offecct utvecklade de akustikpanelen Soundwave®Bella speciellt till hotellet Bella Sky.

Soundwave®Bella är avsedd att användas som lätt ljudabsorbent i de övre frekvenserna (500 Hz och högre). Denna panel bidrar till att minska störande reflektioner av miljöljud som röster, telefoner etc.

Dela detta