Projekt / Life Style, / Kizuki + Lim

PLATS

Singapore

Produkter

Bond, karmstol

ARKITEKT/Partner

Teruhiro Yanagihara

Fotograf

Choo

Kontakt & LÄNKAR

Offecct
Teruhiro Yanagihara

Kizuki + Lim

Teruhiro Yanagihara valde att skapa en glaciärliknande struktur när de ritade in skönhetssalongskedjan ”Less is more” i det prestigefyllda Raffles Hotel i centrala Singapore.

När den snabbt växande japanska skönhetssalongskedjan ”Less is More” skulle öppna en salong i det prestigefyllda Raffles Hotel i centrala Singapore, skapades en mycket modern miljö, som tillsammans med den stora historien skapade ett utrymme som återspeglar andan hos unga japanska stylister, vilka kom till det tropiskt varma Singapore med sina ”coola” stilar och idéer.

Den japanska arkitektbyrån Teruhiro Yanagihara valde att skapa en glaciärliknande struktur vilken dominerar utrymmet och separerar det i en reception, och i rum klippning och schamponering. I rummet för klippning återfinns stora vridbara vingar med speglar som viks fram ur väggen. När de är stängda de faller de in i väggen och skaper en rymlig plats för evenemang och konserter. Den timrade entrén innehåller ett litet galleriutrymme som fungerar som en plattform för lokala konstnärer.

Teruhiro Yanagihara valde att här rita in ett antal av Offeccts produkter, såsom Bond fåtölj formgiven av Jean-Marie Massaud.

Dela detta