Trafikverket

När Trafikverket i Göteborg skulle flytta till nya lokaler skapades en arbetsmiljö för alla med aktivitetsbaserade arbetsplatser som inbjuder till både kreativa workshops och fokuserade möten.

Under 2017 började Trafikverket i Göteborg se sig om efter nya kontorslokaler som kunde uppfylla deras önskemål om öppna ytor och aktivitetsbaserade arbetsplatser. De ville utvecklas och bli en attraktiv arbetsplats för unga människor och frångå den ”traditionella statliga arbetsplatsen” till den mer nytänkande och nutida arbetsplatsen med likväl öppna sociala ytor som mer privata mötesrum.

Då Offecct tidigare varit en del i inredningen på Trafikverkets kontor i Malmö, fick vi möjligheten att ta fram ett inredningsförslag även till kontoret i Göteborg.

Efter ett inspirerande fabriksbesök hos oss i Tibro där hela vår kollektion gicks igenom, lämnade Trafikverket ett önskemål på möbler och färger. Tillsammans med GAJD arkitekter tog vi, efter en tät dialog, fram ett inredningsförslag för våning sex som stämde överens med önskemålen. Förslaget godkändes och möblerna levererades till Trafikverkets nya kontor under sommaren 2018.

Färgtemat på kontoret ska gå att jämföras det man ser när man sitter på ett tåg och tittar ut genom fönstret. En gråskala som representerar staden, en rödskala för solnedgång och soluppgång, en grönskala för skogen, en gulskala för landsbygden och en blåskala för himmel och vatten.

Tillsammans med ljudabsorberande rumsavdelare, ger möblerna på kontoret ett lugnande intryck och en arbetsvänlig miljö. En miljö för alla, med aktivitetsbaserade arbetsplatser som inbjuder till både kreativa workshops och fokuserade möten.

Dela detta