PLATS

Stockholm, Sverige

Produkter

Minima, fåtölj
Lite, karmstol

ARKITEKT/Partner

Archus Arkitekter (byggnad)
Tengbom

Kontakt & LÄNKAR

Offecct
Archus Arkitekter
Tengbom

Vattenfall

Miljökraven har spelat en stor roll för utformningen, eftersom klimatfrågan är central i Vattenfalls verksamhet. Den nya kontorsbyggnaden har en lägre energianvändning än vad EU:s energiklassning ”GreenBuilding” kräver, bland annat genom värme och el från sol- och vindkraft.

Vattenfall är ett av Europas ledande energibolag och äger ett flertal kraftverk i exempelvis Sverige, Tyskland, Polen, Finland och Estland. Vattenfall levererar el och värme till flera miljoner kunder i Norden och norra Europa.

Vattenfalls huvudkontor ligger strax norr om Stockholm och består av fyra sammanlänkade hus som är 8-14 våningar höga. Miljökraven har spelat stor roll för utformningen eftersom klimatfrågan är central i Vattenfalls verksamhet. Den nya kontorsbyggnaden har en lägre energianvändning än vad EU:s energiklassning ”GreenBuilding” kräver, bland annat genom värme och el från sol- och vindkraft.

För Vattenfalls huvudkontor har Offecct levererat bland annat Minima fåtölj, formgiven av ClaessonKoivistoRune, samt Lite stol, formgiven av Broberg & Ridderstråle.

Dela detta