Senaste nytt / Design med en berättelse – Pauline Deltour

Design med en berättelse – Pauline Deltour

2022-09-15

Pauline Deltours stiliserade och skräddade fåtölj Pauline, designad för Offect, får nu sällskap av en 2- och 3-sitssoffa. I samband med lanseringen publicerar Offecct en bok om Pauline Deltour där hennes medarbetare och kollegor tar med läsaren in i formgivarens studio och tankevärld.

Pauline Deltours och Offeccts samarbete har tidigare resulterat i den lekfullt urbana ljudabsorbenten Thelma och den eleganta fåtöljen Pauline. Nu kommer också sofforna Pauline som har samma stiliserade enkelhet som fåtöljen med tyger som ligger omlott och skapar ett skräddat uttryck.

”Alla Pauline Deltours produkter har en slags genial enkelhet som grundar sig på utsökta och noggrant utformade detaljer. De nya sofforna har precis som fåtöljen en självklar elegans med små förskjutningar i proportioner, överraskande linjer och briljanta funktionslösningar”, säger Offeccts Brand Manager Maria Olofsson Karemyr.

 
Pauline Deltour för Offecct. Foto av boken: Björn Ceder 2022.

Boken om Pauline Deltour, är den fjärde i vår bokserie som ger en fördjupad bild av företagets många långa samarbeten med världsledande formgivare.

”Det är på sätt och vis ett slags missionerande, för att sprida kunskap och förståelse kring det arbete som ligger bakom bra långsiktig design. I den här boken om Pauline Deltour möter vi hennes närmaste medarbetare och kollegor som bjuder in oss i hennes studio för att förstå både människan och designern Pauline”, säger Maria Olofsson Karemyr.

Pauline Deltour avled oväntat och tragiskt i september 2021. I arkitektur-och designskribenten Helen Partons text framträder en kör av röster som delar med sig av sina berättelser om Pauline Deltour och hennes arbete.

”När hon började jobba med ett projekt ville hon alltid först åka till fabriken, hon ville veta så mycket som möjligt om företaget och maskinerna”, säger hennes designassistent Claire Pondard.

Och vännen och designern Jun Yasumoto säger: ”För Pauline handlade det aldrig om trender, hon oroade sig inte för folks godkännande utan följde sin egen vision. Jag beundrar henne för den här trygga energin, hur hon drev sin karriär på ett både behärskat och starkt sätt.”

Maria Olofsson Karemyr avslutar: ”Tillsammans ger de här rösterna en fascinerande bild av en varm och ödmjuk person som samtidigt hade en tydlig idé om vad hon ville med sitt yrkesliv och sina många projekt. Pauline Deltour hade förmågan att vara visionär, kreativ och poetisk men ändå djupt förankrad i hantverket, i materialen och produktionsprocessen.”

Läs mer om Pauline Deltour.

 

Tidigare utgivna böcker i serien om Offeccts samarbete med olika designers är Matti Klenell,
Luca Nichetto och Lucy Kurrein. Beställ din bok hos Arvinius & Orfeus förlag.

Fakta
Offecct+ Pauline Deltour
Utgivare: Offecct
Text: Helen Parton, Maria Olofsson Karemyr
Foto: Björn Ceder, Pauline Deltour, Pauline Deltour Design Office,
Stephanie Füssenich, Marek Iwicki
Produktion: Henrik Nygren Design
Distribution: Arvinius + Orfeus Publishing

Dela detta