Senaste nytt / Jin by Jin Kuramoto

Jin by Jin Kuramoto

2018-02-15

För att strida mot hotet om hur industrier påverkar våra klimatförändringar runt om i världen, försöker vi ompröva möjligheter i vår verksamhet, från affärsmodeller till produktion. Vårt svar är framtagandet av vår filosofi Lifecircle. Det är en affärsmodell som vi utformat för att sträcka livslängden hos våra produkter och minska deras koldioxidutsläpp. Offecct har tagit detta viktiga steg eftersom vi tror starkt på att detta är den enda vägen framför för möbelindustrin.

”Genom att öka våra ansträngningar både inom återvinning och återanvändning av möbler, är Offecct nu i framkant för att forma framtiden för denna bransch”, säger Kurt Tingdal, VD på Offecct.

Stolen Jin fick stor uppmärksamhet när den, som en prototyp under utveckling i Offecct Lab, visades på Salone del Mobile i Milano 2017. Nu är det en del av Offeccts kollektion som presenterats i biobaserad linfiber, och även en klädd variant av stolen kommer lanseras under 2018.

”Denna stol är vad Offecct Lab och vår filosofi Lifecircle handlar om; ingenjörer och formgivare arbetar nära varandra för att utforska nya och hållbara perspektiv i möbelindustrin”, säger Anders Englund, designchef på Offecct.

Fjäderlätt, superstark och 100% biologisk.
Det har varit de tre målen för detta långa forsknings- och utvecklingsprojekt, som en av Japans mest skickliga unga designers, Jin Kuramoto och Offecct har jobbat med tillsammans. Stolen Jin är resultatet. Det är en stol med potential att skapa radikala förändringar i hur vi gör möbler.

”Många av mina idéer föds när jag gör prototyper. För att hitta nya synvinklar i din design tror jag att det är det enda rätta; att göra just prototyper och använda dina händer. Det var i samband med att jag gjorde en pappersmodell på en stol, som jag kom på mig själv med att jag hittat en ny typ av struktur. En struktur som blev utgångspunkten för Jin ”, säger formgivaren Jin Kuramoto.

Den unika sammansättningen på stolen Jin har framställts genom att forma tunna skikt linfiber ovanpå varandra. De bildar då ett starkt skal runt en kärna av luft, som gör ytan till den faktiska strukturen på stolen.

Läs mer om Offecct Lab och vår filosofi Lifecircle.

Dela detta